Zakaj jo potrebujemo? Ker želimo omejiti vhod v prostor oz. izhod iz njega ali pa se enostavno želimo znebiti ključa. Vrata morajo biti opremljena z električno ključavnico, le-ta pa mora biti povezana s krmilno elektroniko, ki uporabniku dovoli vstop v prostor ali izhod iz njega. Sistem sam za delovanje ne potrebuje računalnika. Vsi dogodki (vhodi/izhodi) se hranijo na enoti.
Odklepanje električne ključavnice sprožimo z brezkontaktno kartico, zapestnico, obeskom, z vpisom gesla, z odčitavanjem prstnega odtisa, ...
Za osnovno izvedbo pristopa (1 vrata) potrebujemo samo električno ključavnico in ustrezen čitalnik brezkontaktnih identifikacijskih sredstev.
Zahtevnejši sistemi kontrole pristopa zahtevajo kompleksnejšo rešitev. V tem primeru so čitalci kartic, prstnih odtisov,... vgrajeni v lastna ohišja in ločeni od pristopnih krmilnikov. V krmilniku je, poleg krmilne elektronike za odklepanje in zaklepanje električnih ključavnic, vgrajen tudi napajalnik za napajanje ključavnic in čitalcev ter možnost vgradnje baterijskega napajanja v primeru izpada električne napetosti. S posameznim kontrolerjem lahko nadzorujemo do 4 vrata. V primeru, da želimo kontrolirati več vrat, enostavno dodamo nove kontrolerje. Komunikacija med kontrolerji poteka prek računalniškega omrežja.
Z ustreznim programom, ki je inštaliran na računalniku, te dogodke prenesemo in pripravimo za nadaljno uporabo.
Poleg tega program omogoča:
- aktiviranje/deaktiviranje uporabnika
- dodeljevanje nivojev dostopa
- določanje urnikov odpiranja vrat
- vnos praznikov in dela prostih dni
- časovno omejitev veljavnosti kartic
- spremljanje dogajanje v objektu v realnem času
- daljinsko odpiranje vrata
- pregled zabeleženih dogodkov po različnih kriterijih (po uporabniku, po grupah,po času,...)
Dostop osebju/stanovalcem uredimo s kontrolo dostopa, vendar s tem ne rešimo problema dostopa obiskovalcev. Dostop zanje najlažje omogočimo z VIDEOFONOM. Z vgrajenim čitalcem kartic, je lahko zunanja enota videofona vstopna točka, tako za osebje kot tudi za obiskovalce.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Za več informacij oz. povpraševanje pošljite email na: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

doNET d.o.o. storitve in proizvodnja
Tovarniška cesta 26
5270 Ajdovščina
Slovenija
                   
              
Davčna Številka:
Matična Številka:
SI56396830
6156118000
                     
TRR pri Nova KBM:
IBAN:
SWIFT:
04751-0002023907
SI56 0475 1000 2023 907
KBMASI2X